IGRE-IGRICE.SI RSS KANALI

Kaj so RSS kanali

Really Simple Syndication (RSS) je XML datotečna oblika za spletno zlaganje in lažjo distribucijo informacij. Naročanje na RSS vir vam omogoči videti, kdaj so strani dodale nove vsebine. Dobite lahko prilagojene, najnovejše informacije z vaših najljubših spletnih virov, ne da bi za to morali obiskati te strani.

Kako dostopati do RSS kanalov

Najprej potrebujete nekaj, kar se imenuje news reader. To je del softwara, ki preverja RSS vire, na katere ste se naročili in vam omogoča brati nove članke, ki so bili dodani. Aplikacijo news reader si lahko naložite na računalnik (FeedDemon, Newsfire), tukaj je še nekaj priljubljenih spletnih news readerjev (Bloglines, Google Reader, NewsGator...).

Nekateri brskalniki in email aplikacije imajo sposobnost RSS že vgrajeno.

Poln seznam mnogih news readerjev lahko vidite tukaj Wikipedia.

Kako se naročiti na Igre-igrice.si RSS kanale

Igre-igrice.si ponuja več RSS kanalov za različne skupine iger:

Najbolj igrane igre
Priporočene igre
Vsi tagi (na primer, tag Rebubbled)

Za naročanje na skupino iger enostavno izberite želeno kategorijo (na primer, "Najbolj igrane igre"). Če vaš brskalnik nudi RSS vire, lahko kanal dodate tam. Ukaz je za različne brskalnike različen, ponavadi pa ga lahko najdete na "File" or "Bookmarks" menijih, in se bo imenoval nekaj takega kot "Subscribe to this page", "New Live Bookmark" ali "Bookmark This Page".

Nekateri brskalniki, vključno s Firefoxom, Opero in Safarijem avtomatično preverjajo kanale in pokažejo RSS ikono, ko kakšnega najdejo. To lahko močno olajša naročanje na RSS vire.